EnergyControl Academy

Stans van der Poel

Stans van der Poel (1955)

Introductie bij de cursus tot EnergyControl Ademtherapeut

Linkje

Stans van der Poel is bedenker en ontwikkelaar van verschillende apparaten, die de ademhaling en de hartslag in beeld brengt. Als longfunctieanalist herkende ze ontregelde ademhalingen en ze legde het verband tussen verschillende klachten en de ontregelde ademhaling. Omdat er geen geschikte apparatuur was om de ademhaling goed te meten en daarbij ook de hartslag inzichtelijk te hebben, besloot ze dit zelf te ontwikkelen. Inmiddels zijn er vier producten van haar hand verschenen; Co2ntrol, EC-coach, EC teamsystem en verschillende Apps. Haar kennis als sportdocent en onderwijskundige kwam daarbij goed van pas. Mensen met wie ze innig samenwerkte om haar producten te perfectioneren; Prof. Dr.Hans Keizer, Tjark van Dijk en Longarts Ab Peters.

Na deze reconditionerings methode met succes in ziekenhuis Gooi Noord te hebben ingezet sloeg ze haar vleugels uit. Haar kennis en de apparatuur verdienden een groter publiek dan één ziekenhuis. Daarom begon haar Energy Control Methode te onderwijzen. De EnergyControl Methode richt zich op het verbeteren van de conditie en ademhaling van iedereen die daar baat bij zou kunnen hebben.

Chronische Vermoeidheid zoals Burn-out, ME en Fibromyalgie, Overgewicht, Diabetes 2, COPD, Oncofit en het begeleiden van mensen naar een goede sportprestatie zoals de marathon zijn haar  aandachtsgebieden. Lees ook het haar boeken de “Hardlooprevolutie en “Chronische Vermoeidheid nooit meer”

Het is haar missie om haar kennis op een enthousiaste, prikkelende wijze over te brengen op behandelaars, die deze methode gaan inzetten bij hun patiënten en (top)sporters.

Sinds een aantal jaren werkt Stans samen met Patrick van Luijk en zij hebben samen een centrum in Rotterdam Biocheck waar de behandelingen tegen de grenzeloze vermoeidheid plaatsvinden. De resultaten zijn prima minimaal 82% gaat terug naar arbeid na 3 x 6 weken begeleiding! Inmiddels hebben zij samen al prijzen gewonnen voor de behandeling op locatie in combinatie met de Biocheck App.  In 2018 waren ze bij laatste 100 van de MKB innovatie prijs! Begin dit jaar wonnen ze onderstaande prijs! 

Zelf heeft ze meerdere malen (ook nog na haar 50ste) een hele triathlon volbracht met trainingsschema’s die ze zelf schreef. Saillant detail; met een hele slechte knie na een brommerongeluk op haar 16de. Op haar 21 verboden de artsen haar alle sporten. Het niet accepteren van deze diagnose heeft mede bijgedragen aan het ontwikkelen van de EnergyControl methode.

Daarnaast houdt Stans van der Poel van zwemmen, varen, honden, sterke koffie en Hertog Jan Pilsener.