EnergyControl Academy

Stans van der Poel

Stans van der Poel (1955)

Stans van der Poel is bedenker en ontwikkelaar van verschillende apparatuur die de ademhaling en de hartslag in beeld brengt. Als longfunctielaborante herkende ze ontregelde ademhalingen en ze legde het verband tussen verschillende klachten en de ontregelde ademhaling. Omdat er geen geschikte apparatuur was om de ademhaling goed te meten en daarbij ook de hartslag inzichtelijk te hebben, besloot ze dit zelf te ontwikkelen. Inmiddels zijn er vier producten van haar hand verschenen; Co2ntrol, ATDS, EC-coach, EC teamsystem en verschillende Apps. Haar kennis als sportdocent en onderwijskundige kwam daarbij goed van pas. Mensen met wie ze innig samenwerkte om haar producten te perfectioneren; Prof. Dr.Hans Keizer, Tjark van Dijk en Longarts Ab Peters.

Na de apparatuur met succes in ziekenhuis Gooi Noord te hebben ingezetsloeg ze haar vleugels uit. Haar kennis en de apparatuur verdienden een groter publiek dan één ziekenhuis. Daarom begon haar Energy Control Methode te onderwijzen. De Energy Control Methode richt zich op het verbeteren van de conditie van iedereen die daar baat bij zou kunnen hebben.

Chronische Vermoeidheid zoals Burn-out, ME en Fibromyalgie, Overgewicht, Diabetes 2, COPD, Oncofit en het begeleiden van mensen naar een goede sportprestatie zoals de marathon zijn haar  aandachtsgebieden.

Het is haar missie om haar kennis op een enthousiaste, prikkelende wijze over te brengen op behandelaars die deze methode gaan inzetten bij hun patiënten en (top)sporters.

Zelf heeft ze meerdere malen (ook nog na haar 50ste) een hele triathlon volbracht met trainingsschema’s die ze zelf schreef. Saillant detail; ze mist een kruisband.

Daarnaast houdt Stans van der Poel van varen, honden, sterke koffie en Hertog Jan.

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.