EnergyControl Academy

Diabetes 2 en overgewicht

Als je overgewicht hebt, vooral bij erg veel overgewicht, is bewegen heel moeilijk, dus zal een goede begeleiding erg belangrijk zijn. Vooral omdat er een verhoogde kans is op  hart- en vaatproblemen. De meeste sportscholen zullen dan ook kiezen voor een voorzichtig beleid met de bekende opmerking vetverbrandingstraining.

 

Vetverbrandingstraining is de grootste onzin die er bestaat. Je wilt namelijk afvallen en om af te vallen moet je calorieën verstoken. In rust en bij lage belasting verbrand je vet soms wel 100%  maar dat betekent dat je nauwelijks calorieën verstookt. Als je in slechte conditie bent en je hebt overgewicht zal je in een vetverbrandingstraining van een uur misschien 3 winegums verbtanden

Mensen met overgewicht en in een slechte conditie zijn niet in staat om vet te gebruiken voor inspanning. De training zal een aardige impact moeten hebben anders werkt het niet. Alle spieren moet weer aan het werk gezet worden, doen ze dat een tijdje  dan leren ze weer vet te verbranden.De apparaten met de meeste impact zijn natuurlijk ook het zwaarst. Joggen evt hardlopen geven veel resultaat, maar leiden vaak tot blessures.

Wil je goed aan de slag er zijn veel EC therapeuten die voor je klaar staan. Mail je woonplaats  en vertel iets over je probleem dan zoeken wij een goede EC therapeut voor je. Of wordt zelf EC therapeut.

Ik zoek een EC Therapeut