EnergyControl Academy

Goede voeding medicijn bij veel ziekten

Goede voeding medicijn bij veel ziekten

Van de week op weg naar België met radio 1 aan hoorde ik een gesprek over ADHD. Heel veel kinderen blijken daar last van te hebben. In dit gesprek kwam naar voren dat voeding ook daarin een belangrijke rol speelt vooral inname van koolhydraten/suikers.

Mijn ideeën over eten zijn de laatste tijd enorm beïnvloed door diëten zoals “Sportvasten”, Dr. Frank en Paleo (het stenentijdperk) dieet, waar de koolhydraten/suikers zoveel mogelijk uit worden verbannen.

Koolhydraten hebben we ontdekt als goed vulmiddel, omdat we op een gegeven met te veel mensen op elkaar zaten. Met brood, aardappelen, rijst pasta etc. konden we de honger stillen en later zijn we overgegaan op luxe producten met veel suikers zoals snoep, koek, gebak, chips die nog erger zijn.

Het blijkt allemaal niet zo goed voor ons te zijn. We maken van ons lichaam een suikerverbrandingsmachine en eigenlijk moeten we in rust voornamelijk vetverbranden. Suikerverbranden is voor inspanning, positieve en negatieve stress. Onderaan streep geeft suikerverbranding veel onrust en het verslindt energie, als je in rust ook suikers verbrandt leidt dat uiteindelijk tot uitputting en geeft schade. Eigenlijk ben je niet meer in staat om uit te rusten en te herstellen van een ziekte of vatbaarder voor een ziekte. Als het lichaam zoals bij de ADHD kinderen in de suikerverbrandingsstand staat, dan kunnen ze het beste het oplossen door heel actief te zijn, dan past verbranding en actie bij elkaar. Eindelijk zijn ze even in balans.

Opvallend is natuurlijk dat dezelfde diëten in Diabetes 2 als Chronische vermoeidheid en ADHD een positieve rol kunnen spelen. De diabetes 2 patiënten hebben hun lichaam door een ongezonde levensstijl in de suikerverbranding gezet en de CVS-patient door langdurige overmatige stress.

Meer weten over vermoeidheid, ademhaling, stress http://www.stansvanderpoel.nl

Comments are closed.