EnergyControl Academy

Lance Armstrong

Lance Armstrong

Lang heb ik er over nagedacht maar toch blijft Lance voor mij een held. Hoe het echt allemaal is gegaan weet ik in ieder geval niet. Ik weet wel dat je om een keer de Tour te winnen laat staan 7 keer in ieder geval heel hard moet trainen wel of geen doping. Het is niet zo dat iedereen die doping gebruikt de tour of een aansprekende wedstrijd zou kunnen winnen. Daarnaast zullen de andere het misschien ook wel gebruiken en dan blijft het resultaat gelijk. Ze weten dan ook niet wie nu de 1ste prijs moet krijgen. Harm Kuipers legt gelukkig iedere keer uit dat het niet zoveel uitmaakt maar tussen de oren geeft het veel meer vertrouwen.

Er zijn mensen die roepen zo kan ik ook de Tour winnen nu daar is meer voor nodig n.l. talent, doorzettingsvermogen, focus en pijn kunnen lijden. Onderschat het hebben van talent vooral niet. De gemiddelde man trapt 260 Watt weg en als hij zich een versuffing traint misschien 300. Deze heren beginnen al ver over de 400 en bijna 600 is geen uitzondering en daarbij zijn ze mager. Vermogen per kg of zuurstofopname per kg zegt wat je actueel kan en vooral door afvallen kun je dit verbeteren. Lees ons boek ”Ik, hardloper”.

Soms denk ik als je fanatiek bent en dicht tegen de top aanzit, dat het moeilijk is om de verleiding te weerstaan. Tenslotte zijn we toch massaal aan de bietensap gegaan toen bleek dat het hielp.

Nu even sentimenteel: Lance zou vorige zomer in Nice een Ironman doen. Door het doping gedoe was hij niet meer welkom. De organisatie  van de triatlon in Roth waar ik zelf aan meedeed nodigde hem vervolgens uit. Jammer dat hij niet gekomen is. Ik had al uitgerekend wanneer hij mij zou inhalen en ik had bedacht wat ik zou doen. In ieder geval een blijk van waardering zou ik hem hebben gegeven zoals afstappen en even een buiging maken want proberen een stukje mee te fietsen is helaas geen optie ondanks de bietensap: n.l. vrouw, niet genoeg talent en beetje te zwaar.

De jaren dat hij meedeed heb ik erg genoten van de Tour en dat kunnen ze me niet meer afnemen. Lance bedankt!

Comments are closed.